h

Cliffhanger: wel of niet procederen…

25 januari 2024

Cliffhanger: wel of niet procederen…

BTW-afdracht parkeerinkomsten

Het College van Burgemeester en Wethouders moet zijn verlies erkennen in een meningsverschil met de belastingdienst. Daartoe wordt opgeroepen in een motie van Lokaal Veenendaal, SP en anderen. De motie was in december al ingediend, maar eindigde toen in een gelijkspel. Daarom moet er opnieuw gestemd worden.

Het College heeft de slagbomen voor de gemeentelijke parkeergarages weggehaald. Daarmee vindt het College dat je auto in de parkeergarage zetten hetzelfde is als straatparkeren, waardoor de gemeente geen BTW hoeft af te dragen op deze parkeerinkomsten.

"Hoho," zegt de Belastingdienst. "Garage is garage, slagboom of niet."
Met andere woorden: de gemeente moet gewoon BTW afdragen. Dit is precies waar een deel van de Gemeenteraad al bang voor was, en al vaak voor gewaarschuwd heeft. Het College wil echter in beroep gaan tegen het oordeel van de Belastingdienst.

Volgens Lokaal Veenendaal, SP en de andere indieners van de motie, is procederen een zinloze excercitie. De Belastingdienst is immers duidelijk geweest. Zij roepen het College dan ook op om af te zien van een procedure.
In december bleef de stemming steken op 15 stemmen voor en 15 stemmen tegen. Vanwege dit gelijkspel moet de stemming vanavond opnieuw worden gedaan.
Nieuwe ronde, nieuwe kansen...

WORDT VERVOLGD...

Reactie toevoegen

U bent hier