h

Net geen meerderheid voor Ombudspersoon

27 januari 2024

Net geen meerderheid voor Ombudspersoon

SP-voorstel strandt na 2x gelijkspel

Elke stem telt, en driemaal is GEEN scheepsrecht. Althans, niet in de gemeenteraad. Daarom krijgt de gemeente Veenendaal geen eigen ombudsfunctie. Na twee stemrondes in de gemeenteraad was er geen meerderheid voor het SP-voorstellen voor het instellen van een lokale Ombudspersoon.

In 2022 was de raad nog unaniem voorstander van een onderzoek naar de mogelijkheid. Maar als er daadwerkelijk geleverd moet worden, slaat de twijfel toe. Hoewel het kostenneutraal zou kunnen, haakt de helft van de raad af als er een daadwerkelijke Ombudspersoon moet komen. Er komt vooralsnog dus geen onpartijdig klachtbehandelaar die gevraagd en ongevraagd onderzoek verricht naar de rechtmatigheid van de gedragingen van de gemeente.

In november 2023 diende de SP het voorstel in om een Veense Ombudspersoon in te stellen. De stemming resulteerde toen in een gelijkspel van 16-16. Daarom moest de stemming opnieuw plaatsvinden in december. Ook hier was de gemeenteraad niet compleet, en dit keer was het gelijkspel 15-15. Het voorstel wordt geen derde keer in stemming gebracht.

Omdat er geen meerderheid was die het voorstel steunde, en de wethouder niet bereid was om hem uit te voeren, zit er voorlopig nog geen vordering in de komst van een Ombudspersoon.
De SP beraadt zich nog op vervolgpogingen.

WORDT VERVOLGD...

Reacties

Jammer maar helaas! Maar..... niet geschoten is altijd mis!

Reactie toevoegen

U bent hier