h

Stuur een waakhond naar Brussel

8 maart 2024

Stuur een waakhond naar Brussel

Foto: SP.nl / SP.nl

Mensen voorop, niet het kapitaal!

Op zaterdag 2 maart vond het 29e congres van de SP plaats. Hier zijn de lijst en het programma vastgesteld, waarmee we de verkiezingen voor het Europese Parlement ingaan. Met oud-wethouder en raadslid in Arnhem Gerrie Elfrink als lijsttrekker kiest de SP voor een waakhond in het Europees Parlement die de belangen van gewone mensen zal verdedigen.

Elfrink: "We moeten de misstanden in Europa aankaarten. In Brussel maken de multinationals en lobbyisten de dienst uit en staat de democratie op een verre laatste plek. Dan heb je een waakhond als de SP in Brussel heel hard nodig. Daar ga ik mij vol voor inzetten!"

Ook werd er afscheid genomen van Lilian Marijnissen, Tiny Kox en het oude partijbestuur onder leiding van Jannie Visscher en Arnout Hoekstra. Uit de verkiezingen voor het nieuwe partijbestuur kwam Lieke van Rossem als winnaar uit de bus.

Op het congres mogen alle SP-afdelingen een afvaardiging sturen om beslissingen te nemen. Namens afdeling Veenendaal en Omstreken waren penningmeester Jan van Zwam en oud-penningmeester Alja Berck aanwezig.

Reactie toevoegen

U bent hier