h

SP: Behoud de historische maquettes!

14 april 2024

SP: Behoud de historische maquettes!

Foto: Tilmann van de Loo

Een stukje Veense historie

Raadscommissielid Tilmann van de Loo, van de SP, had in de Rijnpost gelezen over de maquettes van de heer Van Voskuilen. En besloot en kop koffie te gaan drinken in zijn werkplaats boven de bibliotheek.

Al jaren maakt de heer Van Voskuilen bijzondere en historische panden in Veenendaal in het klein na. Hij heeft er nu zo'n 50. Een van de laatste maquettes is van de oude brandweer kazerne; die helaas nu ook gesloopt is. Zo'n 80 procent wat hij gemaakt heeft is verdwenen.

Hij maakt zich zorgen nu hij 80 jaar is geworden. Hij wil graag de collectie bij elkaar houden en bewaren voor het nageslacht. Een gedeelte van zijn maquettes zijn in het Stadsmuseum te bewonderen.

In de commissievergadering heeft de SP aandacht gevraagd voor deze situatie. Deze collectie is voor Veenendaal van grote waarde. De wethouder heeft beloofd om binnenkort een gesprek te hebben met de heet Voskuilen. Ook gaat hij kijken hoe alles bij elkaar kan blijven, en dat de mensen er van kunnen blijven genieten.

Van de Loo is hoopvol na deze toezegging: "We blijven het volgen, en hopen op een goede oplossing."

Foto: Tilmann van de Loo

Reactie toevoegen

U bent hier