h

Toke van de Rovaart

Toke is na haar werkzame leven als ziekenverzorgende, pedicure, moeder van 2 kinderen en oma van 2 kleinkinderen bij de SP gekomen.

Waarom? Toen de kinderen wat groter warenheb ik een studie gedaan voor drogisterij-assistent. Helaas toen ik klaar was,was er geen  werk meer in deze branche voor mij.

In een groot warenhuis hier in Veenendaal hadden ze gelukkig wel werk voor me, en zo kwam ik daar op de afd. beenmode te werken. Dat heb ik mogen doen in de tijd dat de gulden op de euro overging.

Op deze afdeling kwamen er ook mensen naar me toe met probleemvoeten, waar ik toen nog een beetje weinig aan kon doen, maar wel weer het pedicurevak aanwakkerde.

Na de nodige bijscholing ben ik ZZP-er geworden in het vak; eerst met de fiets door heel Veenendaal, daarna gelukkig op een vaste stek op de Sterke Arm.

Ook hier kwamen de nodige verhalen los van de mensen, over de kinderen die de ouders niet meer wilden zien, grootouders die de kleinkinderen niet meer mochten zien, over de hulp die de mensen(veelal ouderen) niet meer kregen, over de eenzaamheid onder de mensen.

Op een gegeven moment kwamen weer de berichten voor de Gemeenteraadsverkiezingen binnen, en ben ik voor het eerst van mijn leven er eens echt voor gaan zitten. Welke partij behartigd het beste de belangen voor deze groep(en) mensen? Toen kwam ik uit bij de SP.

Ik rolde erin via een lokale avond georganiseerd in Sam Sam, een avond, hoe kan dat ook anders, over de zorg, met als gast Renske Leijten!

Omdat ik wat meer wilde weten werd ik uitgenodigd om lid te worden van de partij en een vergadering bij te wonen. Toen was de keuze snel gemaakt, en werd ik direct aan het werk gezet met folders rond brengen, wat zich al snel uitbreidde met deelname aan de Kerngroep, waar ik inmiddels als voorzitter werkzaam ben onder de bezielende leiding van Baukje.

U kunt mij tegenwoordig ook op straat vinden bij evenementen, het verzamelen van handtekeningen (soms als oma Toke), en zelfs sinds kort af en toe in een reclamespot van de  SP.


U bent hier