h

Boveneinder's 'reformatorisch koopcentrum': goed idee of slecht idee?

Goed idee
63% (76 stemmen)
Slecht idee
36% (44 stemmen)
Geen mening
1% (1 stem)
Totaal aantal stemmen: 121

Reacties

Ik vind het een heel creatief idee.
Van mij mag het zo gaan.
Ik denk inderdaad dat het economisch best haalbaar is.
En boveneinder heeft gelijk, het is een doelgroep waar nog veel geld zit.
En de doelgroep zelf wacht ook best op zoiets, denk aan de kledingkeuze enzovoort.
Maar ik heb het idee dat de partijen die nu pleiten voor de koopzondag een dergelijk plan niet zullen steunen.

Natuurlijk vind ik dit een prima idee!

Natuurlijk vind ik dit een prima idee!

Ik had het ook zeer verbazend gevonden als jij het een slecht idee vond, Evert.

Op dit moment zijn de deelnemers van deze poll het in meerderheid eens met jou. Erg benieuwd wat de einduitslag zal zijn!

nog engere staat, en zeer slecht landelijk imago. Krijg je iets van die amish groep in Amerika. het benauwde gevoel van controle. Kleine huis effect......... nee dat moet je niet willen.

Beste Rudie,

Een paar jaar geleden was ik in Lancaster, Pennsylvania. Hier is een grote Amish-markt, omdat er veel Amish-gemeenschappen in die omgeving zijn. Lancaster profileert zich als 'Amish-hoofdstad' van de regio, maar is verder een doodnormale stad.

Kortom: een economische focus op een bepaalde doelgroep hoeft niets te zeggen over benauwende controle, of een 'kleine huis effect'.

Overigens is refo-publiek een stuk moderner dan de Amish.

Wat ik een interessanter vraagstuk vindt, is of er nog wel plaats is voor een winkel als de Coolcat, of voor coffeeshops en andere bepaalde horeca, als we aan willen slaan als refo-centrum. En of we dat moeten willen. Iemand daar gedachten over?

Heel goed idee. zou zeker alleen nog maar in veenendaal winkelen.
Coolcat heeft hele leuke rokken voor een mooie prijs dus ook hier is dan nog ruimte voor,

Coolcat heeft ook vaak t-shirts waar je reformatorische jeugd niet zo snel in zult zien lopen (verwijzingen naar "sex, drugs & Rock'n'Roll", zogezegd). Vandaar mijn vraag

Ik ben geen Veenendaler, maar ik zou juist naar Veenendaal gaan als er geen koopzondag komt. Eindelijk eens een gemeente die oog heeft voor ondernemers en winkelpersoneel die anders altijd verplicht op zondag moeten werken als de rest van Nederland vrij is.

Goed idee, en economisch ongetwijfeld haalbaar. Daar twijfel ik geen moment aan.

Ik denk dat dit idee meer aan de winkeliers opleverd dan
zondagsopenstelling. Er zijn verschillende mensen die juist bij winkels die zondags dicht zijn, gaan boodschappen doen

We moeten hier geen reservaat van reformatorische mensen worden, maar met onze medeburgers samenleven in een goede verstandhouding. De zondag is als Gods instelling de erkenning van allen waardig; daar wil de Heere ook nog een zegen aan geven.

Met alle respect voor alle inwoners gewoon een slecht idee. Laten we ophouden elkaar de maat te nemen. Wat mag iemand wel mag doen en wat niet. Van 12-17 de winkels open op zondag met gratis parkeren is de mix voor economisch succes. Daar heeft werkelijk niemand last van. Komop SP zet Veenendaal niet op een achterstand waar het gaat om werk. De SP wil toch niet iedereen in de bijstand?

@Liberaal:
Onze insteek is ook helemaal niet om iemand de maat te nemen. Anders hadden we er geen poll van gemaakt, waar iedereen zijn mening kan geven.
Jouw optie werkt ongetwijfeld in een aantal plaatsen, maar Boveneinder's suggestie is weer eens een andere manier om je te onderscheiden. Aardig om er eens over van gedachten te wisselen, toch?
Er zijn meerdere manieren om economisch succes te boeken; het is stom om je op 1 optie blind te staren.

@J.A. Don
Het gaat hier niet over een reservaat. Het gaat over een bepaalde commerciële profilering van ons koopcentrum. Veenendaal als 'Reformatorisch reservaat' lijkt mij zeer onwenselijk (al was het alleen maar uit electoraal oogpunt ;-))

Het is zo jammer dat er (bijna) nooit aan het winkelpersoneel wordt gedacht. De hoge bazen die dit beslissen hebben altijd zaterdag en zondag vrij. Maar het winkel personeel moet weer op draven alleen omdat de hoge bazen zo nodig moeten winkelen. Denk eens aan de familieleden van het winkelpersoneel. Die zien elkaar bijna niet meer. Wat is het gevolg, nog meer gebroken relaties. En geen euro extra bin de kassa.

Zie je wel, ontwikkelingshulp dringend nodig. Zo ook inburgeringscursus tbv geloofsgestoorde autochtonen met taalprobleem.

Geen openstelling van de winkels op grond van geloof of het beschermen van winkelpersoneel is korte termijn politiek. Over 5 - 10 jaar zijn in de meeste steden de winkels op zondag open, ook in Veenendaal. Deze trent zal zich doorzetten en is niet meer te stoppen.
Net als in de horeca, bij politie, tankstations, etc. zal dan gewerkt worden op zondag in de winkelcentra, bouwmarkten en supermarkten.
Als je daar dan gaat werken weet je dat dat ook op zondag moet.

@André Beijnders
Nou, André; het is wel duidelijk waar jij staat in deze discussie. Houd je wel het randje in de gaten?

@Gerard
Boveneneinder doet juist een voorstel om op de lange termijn onderscheidend te zijn. Om juist af te wijken van de trend.
DAT de trend er is, daar bestaat geen misverstand over.

@Jan Breur @Gerard. Vrijheid van meningsuiting staat toe kritiek te hebben op elk geloof. Het staat buiten kijf dat elk geloof met extremistische opvattingen een gevaar is. Die dwingen vrijdenkende lui in hun stramien, of de profeet of god of buddha zal wraak nemen. Kleed zoals je wilt, denk wat je wilt, maar hou op mij te zeggen dat ik dat ook moet doen.

@André Beijnders

Niet alleen staat de vrijheid van meningsuiting toe om kritiek te hebben op iedere religie; religiekritiek is ook nog eens een mooie linkse traditie. Lees er o.a. hier een artikel over: https://veenendaal.sp.nl/blog/alle/jan-breur/2013/08/de-tien-geboden-geb...

Helaas is het opleggen van kleding- en haardracht niet alleen voorbehouden aan kerken. Uitkeringsverstrekkers (of liever gezegd: inhouders) willen er ook wel een handje van hebben. Iemand de toegang tot levensonderhoud weigeren vanwege kleding vind ik een stuk erger dan iemand de toegang tot een gebedshuis weigeren vanwege kleding...

Van mijn hoeft de koopzondag absoluut niet!!! als je in 6 dagen je boodschappen niet kunt doen moet je maar beter plannen , en de zondagsrust mag wat mijn betreft gewoon zo blijven !!!! Het is altijd al zo geweest dus laten zo.

Mijn mening staat wat mij betreft een heel eind weg pas op de tweede plaats, omdat het al dan niet open zijn van de winkels op de zondag voor de volle 100% direct raakt aan het vierde woord van de heilige en zo heilzame liefdewet, die God het mensdom heeft geschonken. Allereerst deed en doet Hij dat tot Zijn eer en Zijn liefdedienst en in de tweede plaats tot het ware welzijn van ons, nietige aardbewoners! Het is dan ook de dwaasheid ten top om die ene rustdag die wij (nog) mogen hebben, onszelf als 24x7 uur-slaven op te offeren aan de god van geld, goed en alledaags gedoe!

Daarom is het idee van de Boveneinder al even dwaas, omdat dit samenklonten van refo-ondernemers werkelijk niets oplost aan de oorzaak waaróm nu ook in deze regio de winkels zo nodig op de Dag des Heeren open zouden moeten zijn.

Het lost niets op, zolang wij (ja, ook alle Veenendalers) zelf niet inzien op welk dood spoor wij ons gaan begeven met het plan wat eerdaags in de raad zal besproken worden. Een plan wat slechts door een handjevol politieke drammers en dromers steeds weer wordt opgeworpen! En wat denk ik uiteindelijk alleen de horecaondernemers maar meer omzet zal gaan opleveren.

Nee mensen, er is maar één weg, één oplossing (en het zal wel weer het stempel 'opleggerij' krijgen, maar dat zij zo!) en dat is: een ware wederkeer tot- en hartelijke liefdedienst van die God Die ons zo met wijsheid, trouw en zorg elke dag omringt en ons wil bewaren, dat we zelf onze ondergang zoeken en bewerken!

Natuurlijk lijkt het idee van Evert Davelaar in eerste instantie vooral grappig, maar misschien is het wel een briljant idee.
Bredervoort ging ooit zichzelf als boekenstad profileren en het bleek nog te werken ook.
In ieder geval waardeer ik de benadering, die naar de positieve kant kijkt en niet andersdenkende vooral zwart maakt.

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier