h

De Beste Bijverdienste

4 april 2014

De Beste Bijverdienste

Je ziet ze gaan, dagbladbezorgers voorzien  fietstassen met deze tekst. Tot vier weken geleden heb ik ook  kranten bezorgd. Zestien jaar lang. Lekker vroeg op, de jaargetijden bewust meemakend. Heerlijk om de dag bewegend te beginnen.

Waarom ik dan gestopt ben?

Er is weer opnieuw gereorganiseerd, en er moeten bezorgers weg. Omdat ik meer dan 3 promille klachten heb gemaakt de laatste acht weken, moet ik wijken.
Ja, ik kan als ik wil wel naar depot Noord gaan, daar hebben ze nog wat bezorgers nodig.

Ik heb er niet voor gekozen, want dat betekent twintig minuten om in de wijk te komen en twintig minuten om weer thuis te komen. Al met al veertig minuten, waar geen enkele vergoeding tegenover staat. Daartussen moet ik honderdtachtig kranten in de bus zien te krijgen.

Maar het is toch de beste bijverdienste?
Daar maken de bezorgers toch reclame voor?
Vergeet het maar!

Mij is destijds gezegd dat mijn wijk anderhalf uur tijd kost en de potentie heeft vaneen vergoeding van  €320,- .
De ervaring heeft geleerd dat mijn wijk gemiddeld twee uur per dag kost.

De 320 euro heb ik niet vaak gezien. Die opbrengst is afhankelijk van  het aantal keren dat er folders in de krant gestoken moeten worden en van het feit dat ik minder dan 3 promille klachten hebt. Heb ik als bezorger meer dan drie promille van deze klachten, dan krijg ik een strafkorting  op mijn vergoeding van 25 procent.

In werkelijkheid  komt het er op neer  dat mijn wijk gemiddeld tweehonderdveertig euro oplevert. Dat is vijf euro per uur. Hierbij inbegrepen zit een vergoeding voor de fiets. Wel moet ik hier nog belasting over betalen.

Kranten bezorgen, de best verdiende bijbaan? Vergeet het maar! Het is SLAVENARBEID.

Aan die uitbuiting wil ik niet langer meer mee doen.
Gelukkig zet de SP zich onder anderen in voor de dagbladbezorgers in en probeert een minimum loon af te dwingen.

Heb je ook zo’n verhaal en wil je dat aan ons kwijt, mail  dan naar veenendaal@sp.nl                     

Een andere mogelijkheid is om onze enquête in te vullen.
Beide mag ook.

Reacties

Ik heb 17 jaar de kranten gedaan altijd met plezier maar toen het ging veranderen met 180 kranten kwam er een depothoudster die je niks anders dan uit stond te schelden ik had eerst er gewoon maling aan en ook mijn 2 zoons deden ook 15 jaar al de de kranten ik kreeg een wijk van 230 kranten ik zou ong 400€ moeten hebben NOOIT gezien mijn zoon had een wijk van 260 kranten dat moest je maar doen en die zou 450€ krijgen ook nooit gehad en ik vind ook als je depot runt dan moet je ze niet uit vloeken of schelden moet leuke baan blijven met plezier dus ik vroeg of ik dichterbij mocht ja dat mocht ik dacht ja eindelijk lekker op de fiets toen ik voor oud en nieuw te horen kreeg ze kon niet opschieten met me en mij zoons terwijl we ook inval wijken liepen nog maar dit is geen leuke bij verdienste dit is echt SLAVERNIJ
Kranten achter op rekje zie maar hoe je weg komt dat noemen ze goede bij verdienste wat op tassen staat zeg maar eerder SLAVERNIJ
Dit is geen leuke bij verdienste ik heb ook nooit me geld gehad en mijn zoon ook nooit toen was het alle 3 weg wezen het is belachelijk voor woorden aw.nagel.v viegen

Mijn is een aantal weken geleden een wijk van 80 kranten aangeboden, hiervoor wilden ze ongeveer € 135,- gaan betalen. Op papier stond hier 55 minuten bezorgtijd voor. Het ging om een wijk die voor het grote deel het industrieterrein betrof en een klein stukje woonwijk. Daarbij kwam een kwartier fietsen naar het depot en nog langer om weer naar huis te gaan aan het eind van de rit.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier