h

IK MAG GEEN HAGELSLAG MEER OP MIJN BOTERHAM...

2 april 2014

IK MAG GEEN HAGELSLAG MEER OP MIJN BOTERHAM...

Onlangs vertelde een oudere heer mij dat, toen ik hem vroeg naar de betekenis van minder huishoudelijke hulp.
 
"Ik mag van mijn vrouw geen hagelslag op mijn boterham, want ik bibber zo. En dan wordt het zo’n knoeiboel op mijn kleren en op de vloer," zei hij; "We krijgen nog maar drie uur huishoudelijke hulp per week en zelf de kleren of de vloer schoonmaken is geen optie."
 
Als fervent hagelslageter, die minstens twee boterhammen met dat beleg eet, besefte ik wat het  in de directe levenssfeer betekent om voor bijna de helft gekort te worden op de huishoudelijke ondersteuning.
Het lijkt mij een ramp!

Reacties

heel vervelend dat dit echtpaar minder hulp zal krijgen als dat ze zouden willen. Maar als zorgverlener denk ik liever in oplossingen dan in alleen aangeven dat iets niet kan:

Mijn oplossing: ik stel dhr voor om de hagelslag tussen dubbele boterham te doen en in niet te grote stukjes snijden. Zodat het makkelijk(er) te eten is.
Groot servet en minikruimelzuiger misschien ook een optie?

Beste Viw,

Bedankt voor uw reactie. Het is fijn als mensen meedenken. Nu is het probleem van de hagelslag natuurlijk gemakkelijk op te lossen, maar het korten op de h.h.ondersteuning levert ook complexere problemen op. Wat te denken van mensen die niet in staat zijn om de buitenkant van hun woning schoon te houden? De huishoudelijke ondersteuning mag aleen binnen schoonmaken, en de verhuurder legt al gauw een boete van €90,- op als de woning er van buiten niet schoon is. Deze mensen worden feitelijk beboet voor hun ouderdom of handicap.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier