h

Vanaf de tribune; afl.3 Het ware gezicht ofwel de bananenrepubliek Veenendaal

13 februari 2015

Vanaf de tribune; afl.3 Het ware gezicht ofwel de bananenrepubliek Veenendaal

Afgelopen donderdag heb  ik  weer eens plaats genoemen op de tribune van de raadzaal Voor mij was het een schokkende ervaring om de ontmaskering van de raad aan te moeten zien.
De raad die tot taak heeft het college te controleren, weigert om haar verantwoordelijkheid te nemen. Leest u verder...

Het onderwerp waar het om gaat, is het rapport Bezemer.
Dit rapport geeft een onderzoek weer over het reilen en zeilen van IW4. Aanleiding voor het onderzoek is de naar buiten gekomen onvrede van werknemers over dit bedrijf.
Er is een groep werknemers die zich tekort gedaan voelt. Zij worden niet gehoord en gezien en hun wordt de mogelijkheid ontnomen om zich optimaal te ontplooien.
(Dit rapport is openbaar. U kunt het opvragen bij de gemeente.)
Jan Breur heeft een hele rij vragen bij dit rapport en vuurt deze af op de wethouder mevrouw Hollander. Dit tot groot ongenoegen van haar partijgenoot Dylan Lochtenberg. Hij probeert het betoog van Jan vooral te dereguleren met interrupties.

Als Jan Breur uiteindelijk zijn betoog beeindigt, komt een golf van verontwaardiging in de raad. Hij 'had die vragen nooit mogen stellen'.
En als je dat toch wilt doen, dan graag achter gesloten deuren. Of schriftelijk. Maar het liefst vegen we het onder het vloerkleed, was de teneur. Dylan Lochtenberg maakte het wel heel bont.
Ik citeer : “Ik wil niet dat er maar één vraag beantwoord wordt.” Hier komt het ware gezicht van de vrijheid en democratie naar voren.
Dank je wel Dylan, voor dit inkijkje.

Enfin, het onderwerp werd afgehandeld en de raad ging er eens goed voor zitten om over konijntjes en dierenkampjes te praten. Want Veenendaal doet!

Het slot van de commissiebijeenkomst ging ACHTER GESLOTEN DEUREN.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier