h

Leuzen - LXII

18 april 2016

Leuzen - LXII

Leus nr. 62

TROUW IS KRACHT


Op 1 mei viert het FNV in Amsterdam de Dag van de Echte Banen.
Aanstaande zaterdag zullen ook wij als SP Veenendaal hiervoor in het centrum aandacht vragen.

 

Met de hierboven genoemde manifestatie verzet het FNV zich tegen flexwerk. Een flexwerker is een werknemer met een tijdelijk arbeidscontract. Zoals bijvoorbeeld een uitzendkracht of een vakantiewerker.
Tegenwoordig nemen bedrijven steeds vaker flexwerkers in dienst. Want deze mensen zijn goedkoper, flexwerkers kun je alleen in piekuren inzetten en zij zijn ook gemakkelijk weer op straat te zetten. Niks dan voordelen voor een bedrijf, zo lijkt het.

Maar deze schijn bedriegt.

Doordat flexwerkers maar kort aan een bedrijf verbonden zijn zullen zij geen binding krijgen met het bedrijf en voelen zij minder loyaliteit naar hun werkgever. Daardoor zullen zij zich vaak minder goed inzetten en zal ook de corruptiekans in de bedrijven toenemen.
Ook neemt door goedkope arbeidskrachten de neiging tot meer automatisering af. De noodzaak en de prikkel tot innovatie is daardoor minder.
Tenslotte blijft ook de kennis, die een medewerker tijdens zijn korte dienstverband in een bedrijf opdoet, niet voor het bedrijf bewaard en ook niet doorgegeven.
Kortom, behalve dat flexwerk bepaald geen toekomstperspectief aan de werknemer biedt is flexwerk ook nog eens slecht voor de ontwikkeling van het bedrijf. Vaste werknemers bieden de loyaliteit, die een bedrijf ten goede komt.

TROUW IS KRACHT!

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier