h

Leuzen - LX

4 april 2016

Leuzen - LX

Leuze nr. 60:

Beter ten halve gekeerd
dan ten hele gedwaald!


De afgelopen weken heb ik een paar maal een debat over het associatieverdrag gezien tussen een van  onze prominente SPers en Alexander Pechtold.

In deze debatten drong dhr. Pechtold er meermalen op aan solidair te zijn met het Oekraïense volk en wilde hij dat we voor het associatieverdrag zouden stemmen.
Nou zijn wij als SPers wel solidair met het Oekraïense volk, maar veel minder solidair met de exorbitant rijke en corrupte oligarchen van dat land. Daarom stemmen we tegen het verdrag.

Wat mij bij die debatten vooral zo blij stemt is dat Alexander Pechtold solidariteit als een belangrijke waarde is gaan zien.
Die solidariteit bij hem is nog kersvers. Een paar jaar geleden hij stemde hij bijvoorbeeld nog in met het ‘huurakkoord’, waardoor de mensen in sociale huurwoningen jaarlijks te maken kregen met fors stijgende huren. Daar was bij hem toen echt geen solidariteit te bespeuren door de zwaarste lasten bij de sterksten neer te leggen. Toen droegen juist de laagste inkomens droegen  de zwaarste lasten.

Maar Alexander Pechtold gaat er op vooruit. Hij voelt nu in ieder geval de noodzaak van solidariteit.
Nu nog menselijke waardigheid en gelijkwaardigheid en we kunnen helemaal met elkaar door één deur.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier