h

Vanaf de tribune; afl.9 Koopzondag

19 juni 2016

Vanaf de tribune; afl.9 Koopzondag

Afgelopen donderdag heb ik weer eens plaats genomen op de tribune in het gemeentehuis.
Dit was tijdens de commissievergadering waarin onder andere de koopzondag aan bod kwam.  De raad moet hiervoor de winkeltijdenverordening aanpassen.

Dat de koopzondag de gemoederen bezig houdt,  bleek wel uit het aantal insprekers. Dit maakte dan ook dat de vergadering een lange zit werd. Dhr. Lochtenberg van Lokaal Veenrndaal hielp daar nog een handje aan mee door de inspreker van Reformatorische huize theologisch aan de tand te voelen. Uit zijn lichaamstaal bleek dhr Lochtenberg beslist niet geïnteresseerd in de antwoorden.

Ook mevr. Van Rooijen van winkelstad Veenendaal mocht haar zegje doen. Natuurlijk is winkelstad Veenendaal voor de koopzondag en dit was dan ook haar conclusie uit het onderzoek wat winkelstad Veenendaal onder de ondernemers gehouden heeft.
Dat de cijfers uit hun rapport verschillend geïnterpreteerd kunnen worden, werd grif toe gegeven door mevr. Van Rooijen. Tsja, wat zijn harde cijfers nu eigenlijk waard?

Verder vond ik opmerkelijk dat dhr. Janssen van Pro Veenendaal de tegenstanders van de koopzondag halsstarrigheid verweet. Alle cijfers ten spijt zit er bij principiële tegenstanders geen ruimte om hun standpunt te herzien. Zelf gaf Janssen er ook bleek van enige ruimte voor herziening van zijn standpunt. Meneer Janssen, hebt u wel eens van de pot en de ketel gehoord?

Al met al eindigde dit onderwerp met de cliffhanger van onze SP'er Jan Breur:
De SP heeft nog geen definitief standpunt ingenomen, maar wil dat de discussie als deze integraal wordt aangevlogen.
Geen beperkingen op het aantal zondaagse evenementen en, betrek het betaald parkeren hierin.

Hoe het afloopt, we zullen het zien aanstaande donderdag...

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier