h

Van goed naar beter.

4 februari 2018

Van goed naar beter.

Op de partijraad van zaterdag 3 februari was een vraaggesprek met Bob Crebas. Bob Crebas heeft bekendheid gekregen als oprichter van Marktplaats. En hoewel hij daar stinkende rijk was is geworden, is geld niet de drijfveer voor Crebas.

Hij ziet hoe juist hoe de samenleving ten onder gaat aan de steeds groter wordende kloof tussen arm en rijk. Hij bestrijdt het idee dat de wereld maakbaar is en dat de mens zijn lot in eigen handen heeft.  Hij ziet zijn rijkdom als gevolg van het geluk dat hij op de juiste plaats en op het juiste moment aanwezig was.

Als maatschappelijk ondernemer is hij eigenaar van een aantal kringloopwinkels. "Het afval van de samenleving ruimt het afval van onze welvaartsmaatschappij op," zegt hij hier over.
Dat is dan mijn puntje van kritiek. Zelf zou ik gezegd hebben: "De afvallers van de samenleving ruimen het afval van de welvaartsmaatschappij op."

Maar dit belet mij niet om zijn boek 'Het land van goed naar beter' aan te prijzen. Hieronder een kleine samenvatting die ik van Bol.com gehaald heb.

Samenvatting:

In ons land heeft niet iedereen het even goed. Miljoenen mensen worstelen met hun werk, inkomen, schulden, huisvesting en gezondheid. Het verschil in gezonde levensverwachting tussen arm en rijk is gemiddeld 15 jaar. Aan hun lot overgelaten burgers zijn een gewillige prooi voor nationalisten.
Een fraaier perspectief bieden de Blue Zones: gebieden in de wereld waar mensen in goede gezondheid opvallend oud worden. Met de succesfactoren van de Blue Zones in het achterhoofd beschrijft dit boek hoe we iedereen een gezonde uitgangspositie kunnen geven voor een lang en gelukkig leven. Of vinden we 'goed' goed genoeg?

Het Land van Goed naar Beter wil inspireren en bijdragen aan het debat over de toekomst van Nederland. Bob Crébas (1951) schrijft ongebonden en onbevangen vanuit zijn achtergrond als bijstandtrekker, werknemer, ondernemer en Marktplaats.nl miljonair. Crébas groeide op als boerenzoon in
Bant, Noordoostpolder.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier