h

Een schone wijk

14 februari 2019

Een schone wijk

Wat is uw wens voor Veenendaal , vroeg ik een maand geleden aan een Marokkaanse vrouw.
"Dat we meer samen doen," antwoordde ze direct. "Uiteindelijk zijn we met zijn allen Veenendalers."

Ze vertelde dat ze vrijwilliger was in Panorama. Jaren is zij daar dag in dag uit actief geweest. Nu volgt ze een opleiding en leidt ze alleen de kinderclub op woensdagmiddag.
"Het is zo jammer, er komen eigenlijk alleen maar kinderen waarvan de ouders van oorsprong niet Nederlands zijn. Zo leren we toch nooit om samen te leven. Zo leren we elkaar toch niet kennen en begrijpen? We moeten echt meer samen doen. En dan is een kinderclub een heel goed middel"

Niama, zo heet de vrouw, vertelde  ook dat er niet veel middelen zijn voor de kinderclub. Dat zij via schoonmaakacties in de wijk een kleine subsidie krijgt. "Het mes snijdt zo aan twee kanten," zegt ze. "De kinderen leren dat een schone omgeving belangrijk is en helpen er aan mee om hun omgeving schoon te houden. En wij hebben voor de kinderclub financieel een klein beetje meer te besteden."

Ik heb aangeboden om mee te helpen met de maandelijkse schoonmaakacties.
Helpt u ook mee aan een schone wijk?

Reacties

vragen van een bekende(zonder computer:) Waarom moeten wij betalen voor het (zwerf) afval van een ander? Wij doen het zelf netjes, door zwerfafval in en om de hoogbouw staan we toch voor hogere kosten! Wat voor pasjes zijn dat waarmee de mensen van IW4 de containers openen? Waarom niet van die mooie bakken zoals in het centrum?

Zeker! Waar mogelijk moeten we elkaar helpen. Samen staan we sterk en leren we elkaar ook beter kennen en begrijpen.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier