h

Tegen onrecht kan je niet fanatiek genoeg zijn!

28 februari 2023

Tegen onrecht kan je niet fanatiek genoeg zijn!

Foto: Baukje Hiemstra

Het was zondag 10 maart 2019. Vlak voor de Provinciale verkiezingen.
Samen met mijn dochter stonden we in de menigte demonstranten op de Dam in Amsterdam. Het was koud en guur weer en het regende pijpenstelen.

Maar we hadden ons er op gekleed en de SP paraplu beschermde ons tegen de ergste nattigheid. Naast mij stond een man met een dun jasje Groen Links jasje aan dat helemaal doorweekt was. Ik bood hem onze paraplu aan en zo kregen we een praatje. Hij kwam uit Groningen en hij had goede moed dat Groen Links de verkiezingen in Groningen zou winnen.
Hij vertelde dat de SP daar niet zo goed meer lag. De SP gedeputeerde Eelco Eikenaar was veel te drammerig geweest als het om de aardbevingsschade ging.

Afgelopen zomer keek in met interesse naar de parlementaire enquête over de aardgaswinning en de gevolgen daarvan in Groningen. Ook Eelco Eikenaar werd ondervraagd. En ik herinner me heel goed de machteloosheid en de woede die ik zag, toen hij vertelde dat wat hij ook deed, hij tegen een muur van onwil aanliep.

Toen ik afgelopen vrijdag bij de uitreiking van het rapport van de enquêtecommissie Tom van der Lee hoorde, dacht ik: "Was iedereen er maar zo fanatiek ingegaan als Eelko Eikenaar. Tegen onrecht kan je niet fanatiek genoeg zijn!"

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier