h

Waar wordt oprechter trouw…

5 juli 2023

Waar wordt oprechter trouw…

Afgelopen maandag, 3 juli, was de laatste vergadering van het politieke jaar.
De SP heeft hierin haar aanwezigheid flink laten merken.

Jan Breur, die na zeventien jaar trouwe dienst afscheid nam van de Veense raad, bracht "on"vervalst My Way van Frank Sinatra ten gehore. Hij had gehoopt deze laatste vergadering nog een keer zijn visie op de Veense samenleving te geven, maar het college was niet in staat gebleken een kadernota te produceren.
Wel een falen van de Veense politiek, maar persoonlijk toch niet erg, gaf Jan Breur aan. Na zeventien jaar wist de raad waar hij voor stond: voor menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit.

Na een lange zit met veel woorden en weinig daden kwam dan voor Jan echt the final moment. Voor Sietse van der Bij, die al meer dan zeven jaar trouw de SP fractie dient als commissielid, kwam nu zijn bíjna finest moment: Sietse werd geïnstalleerd als raadslid voor de SP in de gemeente Veenendaal. Wij en andere aanwezigen feliciteerden hem van harte met deze gebeurtenis waarnaar hij al zo lang had uitgekeken.
En toen uiteindelijk zijn vriendin bij Sietse kwam om hem te feliciteren gebeurde er rond middernacht de grootste verrassing:
Sietse ging voor zijn vriendin op de knieën en vroeg haar ten huwelijk!

Voor mij draaide deze avond vooral om trouw:
Trouw aan jezelf, trouw aan de partij en haar beginselen
en trouw aan je dierbare.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier