h

regiotaxi : : schriftelijke vragen

22 september 2011

regiotaxi : : schriftelijke vragen

SCHRIFTELIJKE VRAGEN
Van de fracties SP en CDA

BETREFT: Prijsstijging regiotaxi

Veenendaal, 16 september 2011

Geacht college,

In een artikel in de Veenendaalse krant van 14 september j.l. waarschuwt het WMO-forum voor een prijsstijging van de regiotaxi a 40%. In hetzelfde artikel laat het college, bij monde van de wethouder, weten dat dit percentage 'uit de lucht is gegrepen'. Een opmerkelijke uitspraak, aangezien de genoemde 40% rechtstreeks uit het desbetreffende B&W-besluit afkomstig is.

Hierover hebben wij de volgende vragen:

- Is de wethouder correct geciteerd, toen hij stelde dat een prijsstijging van 40% uit de lucht gegrepen is?
o) Zo ja; wat is dan de betekenis van de 40% in het B&W-besluit en met hoeveel procent stijgt de prijs voor de regiotaxi dan wel?
o) Zo nee; dan concluderen wij dat de prijsstijging van 40% wel degelijk zal plaatsvinden. Is dit juist, of is er nog ruimte voor andere scenario?s?
o) Wat verwacht de wethouder voor het gebruik van de regiotaxi in voor het vervolg wanneer deze prijsstijging inderdaad een feit zal blijken?

Verder geef de wethouder in het artikel aan, te geloven in 'cijfers die inzicht geven in de kwaliteit', waarna hij afstand lijkt te nemen het WMO-forum die de kwaliteit in de woorden van de wethouder 'onvoldoende vinden'. Het WMO-forum komt echter tot die conclusie op basis van een gebruikersonderzoek, waaruit blijkt dat 31% van de gebruikers ontevreden tot zeer ontevreden is.

Ook hierover enkele vragen:

- Is de wethouder van mening, zoals gesuggereerd in het artikel, dat de kwaliteit van de regiotaxi op orde is?
o) Zo ja; hoe komt hij tot deze conclusie? Op welke cijfers baseert hij zich? Heeft hij hierin het eerdergenoemde gebruikersonderzoek meegenomen?
- Hoe taxeert de wethouder de waarde van het gebruikersonderzoek?

Wij vertrouwen op een spoedige en gemotiveerde beantwoording van onze vragen.

Bij voorbaat onze hartelijke dank.

Met vriendelijke groet,

Fatima Bich-Bich
Raadscommissielid SP

Dick Cozijnsen Raadslid CDA

U bent hier