h

Bezoek aan de Tweede Kamer op de ledendag van de SP

23 november 2017

Bezoek aan de Tweede Kamer op de ledendag van de SP

Foto: SP

Door: Lianne van der Bij

Op zaterdag 4 november was ik als nieuw lid van de SP uitgenodigd voor de ledendag van de SP in de Tweede Kamer. Nu was ik altijd al een beetje nieuwsgierig hoe het parlementsgebouw van ons land er aan de binnenkant uit zou zien, dus was het voor mij een mooie gelegenheid om een keertje richting Den Haag te gaan.

Na een treinreis van anderhalf uur kwam ik op station Centraal aan,  waar Michiel van Nispen, 2e kamerlid van de SP, mij en zo’n 30 andere nieuwe SP’ers opving en ons naar de plaats van bestemming bracht. We werden ontvangen met gezellige dixielandmuziek, de sfeer zat er gelijk goed in. 500 nieuwe leden van SP verzamelde zich in de loungeruimte voor koffie en toespraken. Vervolgens werden er 10 groepen gemaakt en mocht mijn groep als eerste deelnemen aan de rondleiding. Het was erg interessant om eens rond te lopen in de diverse ruimten die ik van de tv kende, zoals de Ridderzaal, de Stadhouderskamer en natuurlijk de vergaderruimte van de Tweede Kamer. We mochten plaats nemen op de blauwe stoelen en vragen stellen aan bekende SP’ers. De stoelen zaten goed, maar het viel mij op de de ruimte veel kleiner is dan je op tv zou denken.

Daarna was er een goed verzorgde lunch en sprak ik met diverse andere nieuwe leden uit andere plaatsen van het land. Vervolgens ging onze groep naar de Thorbeckezaal waar Tweede-Kamerlid Sandra Beckerman en de voorzitter van de jongerenafdeling Rood ons vertelde wat zij zo mooi aan hun functie vinden. Daarna was er weer ruimte voor het stellen van vragen en het vertellen over mooie intitiatieven van SP-afdelingen in het land. Er kwamen mooie acties aan bod, zoals een buslijn in Leusden die dreigde te verdwijnen en een actie van Rood Den Haag om flexibilisering tegen te gaan. Zelf heb de succesvolle actie van SP Veenendaal voor het behoud van het stadsstrand onder de aandacht gebracht. Sandra bevestigde hoe de Veenendaalse SP als éénmansfractie in de raad door de 11000 handtekeningen toch van grote invloed is op de besluitvorming. Daarna was het tijd voor een hapje en een drankje, gezellige muziek en een fotomomentje met Emile Roemer. Ik kijk terug op een erg leuke en interessante dag, die goed georganiseerd was.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier