h

De historische Veense fontein is gered!

24 maart 2021

De historische Veense fontein is gered!

Jarenlang staat de het kunstwerk ”Oud ontmoet nieuw’’ al te verloederen omdat het college maar geen besluit nam. Ondanks de inzet vanuit de SP en de kunstenaar besloot de gemeente ook dit stuk historie te slopen. We zijn dan ook erg blij dat in een samenwerking tussen de Veense ondernemer KUDO bouw, de kunstenaar en de SP het alsnog is gelukt om de fontein te kunnen redden. De zuil zal zonder gemeentelijke kosten opgeknapt worden en een mooie nieuwe plek krijgen.

In de toekomst zal de gemeente scherper op de (onderhouds)kosten moeten letten voordat een kunstwerk wordt aangeschaft en geplaatst. Liever minder kunstwerken, dan een heleboel slecht onderhouden kunstwerken. Per direct starten we ook een onderzoek naar al onze huidige openbare kunstwerken. Wij zijn benieuwd hoe de staat van alle kunstwerken is. Heeft u hierover tips of vragen? Dan horen we die graag: sietse@spveenendaal.nl

Reacties

Ik kan helemaal nergens iets vinden over een historische Veense fontein en ook op de website van SP, die zo blij zijn met de redding van deze fontein, is geen foto te vinden. Ik heb dus echt geen flauw idee hoe die fontein eruit ziet en/of waar hij zich bevindt. Is dat niet raar voor iets wat blijkbaar zoveel historische waarde zou moeten hebben?

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier