h

Vanaf de Tribune; Afl.8 Schaduwraadslid Sietse

2 april 2016

Vanaf de Tribune; Afl.8 Schaduwraadslid Sietse

Foto: SP Veenendaal

benoemd/genoemd

Afgelopen donderdag was het dan zo ver. Ik (Sietse vd Bij) zag mijn naam staan bij het raadsvoorstel om mij tot schaduwraadslid te benoemen. Al met al een zeer spannend moment voor mij persoonlijk. Al is het nog niet voorgekomen dat er iemand niet een meerderheid aan stemmen kreeg. Dus absoluut alle vertrouwen er in. Voor de raadsvergadering diverse handen geschud van toekomstige commissie collega's. Nog even kort contact gehad met de griffie die ik een aantal dagen ervoor uitgebreid gesproken had.

Voordat ik met mijn vriendin en ouders de publieke tribune betrad nog even kort gepraat met wethouder Beckerman van Sport. Een goede bekende van mij vanuit zijn SKF tijd als penningmeester. Hij wenst me alle succes en gaf aan dat mijn invloed al goed zichtbaar was. Daarna met de rest van de aanwezigen van de SP (fractieleden en de voorzitter) de publieke tribune opgezocht welke goed gevuld was. Goed om te zien dat de politiek nog altijd leeft bij de inwoners van Veenendaal!

Foto: SP Veenendaal

Dan komt het 5e agendapunt van de dag, ''Benoeming schaduw-raadslid de heer S.M. van der Bij. De stemming vind plaats en alle aanwezigen stemmen voor toelating. Na de felicitaties van de burgemeester en een applaus vanaf de tribune is het dan dus officieel. "Een SP'er staat nooit alleen", zoals Jan dat al vaker schreef op deze site, en dit is vanaf nu op papier ook niet meer zo. Van de voorzitter van de lokale afdeling Baukje Hiemstra ontvang ik een mooi presentje en gaan we er voor zitten voor de rest van de avond.

Het 1e punt op de agenda is het nieuwe Sportbeleid. Iets waar ik persoonlijk diep in gedoken ben, en samen met de fractie is er besloten tot een voorstel. (De precieze inhoud daarvan vind je in het artikel "Sport is meer dan bewegen").

Na de indiening reageert wethouder Beckerman op een humoristische toon door te melden dat hij voor de vergadering al met mij gesproken had. En dat je wel kon zien dat de invloed meteen erg groot was. Niet iedereen zal dat meemaken, binnen 1 uur na aanname tot schaduw-raadslid al genoemd worden door een wethouder! Maar het was natuurlijk geen beslissing van 1 persoon, maar van de gehele fractie samen met als doel de benadeelde verenigingen meer mogelijkheden tot verhuur te bieden. Na een kort overleg, en nogmaals de raadsleden het belang van het voorstel duidelijk te maken besloten we het voorstel in stemming te brengen. Helaas zagen de andere partijen (er nu) nog geen redenen genoeg om voor te stemmen. Al waren er zeker positieve woorden voor het voorstel na de vergadering.
Wij als SP zullen er achter aan blijven zitten om te zorgen dat onze sportverenigingen hun accommodatie zo goed mogelijk kunnen benutten.

Foto: SP Veenendaal

Al met al was het een lange avond met veel belangrijke onderwerpen. En een bijzondere 1e dag als schaduwraadslid van de SP. Nu weer doorgaan met de bezoeken langs de deuren en de kiezers opzoeken. Want dat werk vergeten we zeker niet als fractie van de Veense SP.

En vergeet vooral niet dat week alweer het referendum voor de deur staat; ga vooral stemmen! Elke dag kan je bij ons op de site een goede reden vinden om tegen te stemmen. En laat vooral ook uw reden om tegen te stemmen horen.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier