h

(Vuilnis) alleen maar argumenten om tegen te stemmen

16 maart 2008

(Vuilnis) alleen maar argumenten om tegen te stemmen

De vuilnisdienst gaat op in Afvalcombinatie De Vallei. Daartoe heeft een meerderheid van ChristenUnie en de coalitiepartijen (PvdA, VVD, CDA en Lokaal Veenendaal) besloten in de gemeenteraad. SPG, GroenLinks en SP waren tegen.

De SP drong er bij het college op aan om de allerlaatste kans te grijpen om de partij te overtuigen. Op papier was het plan, volgens de SP, 'leuk en aardig', maar vertaald naar de werkelijkheid van mensen waren er nog teveel vragen. Het college slaagde er niet in om de SP te overtuigen.

SP-fractievoorzitter Jan Breur: "We vroegen het college naar de bezieling, en in plaats daarvan kregen we technokratische retoriek. Afgezien van een dreigende Europese aanbesteding, waarvan het college zelf zegt dat het
koffiedik kijken is, heb ik eigenlijk alleen maar argumenten gehoord om tegen te stemmen. Dan heb ik het vooral over het argument 'groter is beter'. Voor de SP is dit geen vanzelfsprekendheid, en zelfs Mark Rutte van de VVD heeft aangegeven dit adagium te hebben verlaten."

Vuilnismannen we worden belazerd
Denk na voor je iets weggooit
Speech Jan Breur in de gemeenteraad

U bent hier