h

Hockeyclub Spitsbergen opent derde veld

9 september 2009

Hockeyclub Spitsbergen opent derde veld

Het gaat goed met de hockeysport in Veenendaal. Hockeyvereniging Spitsbergen groeit zo snel, dat het afgelopen zaterdag haar derde veld kon openen. SP'ers Jan Breur en Gert Worst waren aanwezig om de vereniging van harte te feliciteren.

ehalve 'regulier' hockey voor kinderen en volwassenen, wil Spitsbergen ook G-hockey (hockey voor mensen met een verstandelijke beperking) aanbieden. Om dit te onderstrepen, werd er een G-hockeywedstrijd gespeeld, en was er een optreden van de Grebbeband.

De hele dag was het feest op de Groene Velden II, waar de hockeyvereniging gevestigd is. Muziek, lekker eten, heuse helicoptervluchten, en natuurlijk veel hockey, vulden het programma.

Een speciale hockeywedstrijd tussen sponsoren en politici werd, net als bij de opening van het tweede hockeyveld, ook nu weer gespeeld. Wethouder Pilon, die het veld eerder nog geopend had liet met twee valpartijen en een sierlijke overtreding zien hoe goed hij de hockeysport beheerst.

Hoe groots het feest ook was opgezet, er was gestreefd naar kostenneutraliteit. Er is niets uitbesteed en het hele feest draaide op vrijwilligers. Wat de SP betreft, verdient dat een dubbel compliment.

In de crisis trekken veel sponsoren zich terug, waardoor sport- en cultuurvoorzieningen in de knel zouden kunnen komen. De SP houdt deze ontwikkelingen nauwlettend in de gaten, opdat deze zaken voor elke Veenendaler beschikbaar kunnen zijn en blijven.

U bent hier