h

RECTIFICATIE: Rhenen doet nog mee

3 september 2009

RECTIFICATIE: Rhenen doet nog mee

De SP heeft deze week schriftelijke vragen gesteld over het terugtrekken van de gemeentes Rhenen en Ede uit de Dutch Food Valley Classic, en heeft dit kenbaar gemaakt via een persbericht. Tot spijt van de partij verdient dit nieuws een kleine rectificatie: alleen Ede blijkt zich te hebben teruggetrokken; Rhenen doet nog mee.

SP-fractievoorzitter Jan Breur werd per e-mail op dit misverstand gewezen door burgemeester Ties Elzenga (Veenendaal). Breur laat weten dat hij het noemen van Rhenen in dit verband betreurt: “Vanuit de media hebben we begrepen dat het om zowel Rhenen als Ede ging, en iedereen die we gesproken hebben leefde ook in die veronderstelling. Dat het niet klopt is gewoon erg pijnlijk.

De bron van het misverstand is te herleiden naar de woordvoerder van de burgemeester van Rhenen. Die heeft letterlijk in de media gezegd: “Als één van de andere gemeenten stopt, doen wij dat ook. Dat is ons standpunt.”

Dat Rhenen nog wel mee blijkt te doen in de Dutch Food Valley Classic, verandert niets aan het standpunt van de SP dat de wielerklassieker weer Veenendaal-Veenendaal moet heten. Breur: “Het blijft als een paal boven water staan, dat een woordvoerder van de gemeente Rhenen heeft aangegeven dat ze er heel makkelijk uitstappen. En Ede is er daadwerkelijk uitgestapt. Buiten Veenendaal leeft de klassieker dus niet echt, en het is zeker niet iets waar de Food Valley-partners in volle overtuiging de schouders onder willen zetten.”

Volgens Breur heeft de burgemeester van Rhenen nog wel het nodige uit te leggen. Uiteindelijk zijn het de uitspraken van zijn woordvoerder die de verwarring hebben gezaaid. Breur: “Hij heeft niet alleen mij daarmee voor aap gezet, hij heeft zich ook de woede en treurnis van veel mensen op de hals gehaald en zijn gemeente in een kwaad daglicht gesteld.”

artikel Barneveldse krant

artikel Veenendaalse krant

U bent hier