h

Nieuwjaarsreceptie bedrijvenkring

18 januari 2010

Nieuwjaarsreceptie bedrijvenkring

Zoals elk jaar bezocht SP-fractievoorzitter Jan Breur op 11 januari j.l. de nieuwjaarsreceptie van de Bedrijvenkring Veenendaal in de Rhenen Residence. Dit jaar was het opmerkelijk druk: er waren zowel meer ondernemers als politici aanwezig dan op voorgaande jaren.

De vergrootte aanwezigheid van politici kwam vooral doordat de verkiezingen over een kleine twee maanden zijn, zo meenden verscheidene aanwezigen. Breur wilde dit niet bevestigen, maar kon het ook niet ontkrachten: "Ik kan niet in de hoofden van andere politici kijken."

Wel vindt hij het opmerkelijk dat er dit jaar zoveel politici aanwezig waren, terwijl hij vorig jaar - op het College van Burgemeester en Wethouders na - de enige was.

De toestroom van de ondernemers werd veroorzaakt door de crisis. Omdat de zaken minder hard gaan, wordt er een extra belang aan netwerken gehecht. Dat gebeurde dan ook volop.

Breur sprak onder anderen met twee dames van uitzendbureau Tempo Team. Ook zij merken het nodige van de crisis, hoewel het aantal werkzoekenden dat zich aanmeld niet zo explosief is gestegen dan werd verwacht.

Uit onderzoek van Tempo Team blijkt dat dit vooral met moedeloosheid te maken heeft. Mensen hebben het gevoel dat inschrijven bij een uitzendbureau weinig tot niets toevoegt. "Waarom zou ik me inschrijven, er is toch geen werk," lijkt de algemene redenatie.

De SP heeft volop aandacht voor de crisis. Toen de banken zichzelf in zwaar weer hadden geplaatst, was de partij de eerste om te vragen welke gevolgen dit zou hebben voor de gemeente. De SP ziet de gemeente graag arm in arm optrekken met de ondernemers om de crisis te bestrijden.

U bent hier