h

Wethouder kaapt voorstel oppositie; zij het te laat

8 december 2010

Wethouder kaapt voorstel oppositie; zij het te laat

Op 11 november werd een voorstel van de oppositiepartijen (CDA, PvdA, D66, GroenLinks, SP en Liberaal Veenendaal), om de eindejaarsuitkering voor minima te regelen, afgeschoten door de coalitiepartijen. Zij vonden het voorstel 'te vroeg' komen.

Het was echter Wethouder van Soest, die in de commissievergadering Maatschappelijke Ontwikkeling van 30 november met exact hetzelfde voorstel kwam. Er moest wel gelijk groen licht worden gegeven - en niet gewacht op een fatsoenlijk raadsbesluit, want anders kwam het te laat.

De oppositiepartijen waren hoogst verbaasd over deze gang van zaken. Hun voorstel blijkt dus helemaal niet te vroeg te zij gekomen, want de eerstvolgende raadsvergadering zou het al te laat zijn.

SP-woordvoerder Fatima Bich-Bich: "Als de coalitiepartijen dit op tijd hadden willen regelen, hadden ze gewoon voor het oorspronkelijke voorstel moeten stemmen."

Desalniettemin is de SP blij dat er alsnog een eindejaarsuitkering à €160,- voor de minima komt.

Omdat een aantal fracties eerst intern overleg wilden over het voorstel - dat 5 minuten voor de vergadering per memo is voorgelegd - zal er pas in de raadsvergadering 15 december een besluit worden genomen. Naar verwachting zullen alle fracties voorstemmen.

U bent hier