h

Oefentuin Scootmobielclub feestelijk geopend

28 maart 2011

Oefentuin Scootmobielclub feestelijk geopend

Freule Van Asch-Van Wijk heeft afgelopen zaterdag, 26 maart, de oefentuin van Scootmobielclub Veenendaal feestelijk geopend. En daarmee tevens ook 'Scootie's Home'; het clubhuis.

scoot1

Foto's: Peter van de Rovaart

De scootmobielclub bevordert sociale contacten tussen verschillende Scootmobielgebruikers in Veenendaal. Hiermee worden mensen uit een sociaal isolement gehaald, of voorkomen dat ze erin geraken.

scoot2

Ook vergroot de club rijvaardigheid - en daarmee verkeersveiligheid - en wordt er advies verstrekt over Scootmobielgerelateerde aangelegenheden.

Hoewel de officiƫle opening pas heeft plaatsgevonden, rest er slechts een betrekkelijk korte tijd voor de oefentuin en het clubhuis. Ze bevinden zich namelijk respectievelijk op het Ritmeesterterrein en in het Ritmeestergebouw.

De Scootmobielclub kan hier tot september, oktober blijven - met enig respijt. Daarna moeten ze plaats maken voor de herontwikkeling en renovatie van het Ritmeestercomplex.

De SP heeft zich het lot van de Scootmobielclub aangetrokken, en heeft gepleit voor een oplossing. Wethouder Bouwmeester heeft hier positief op gereageerd.

SP-fractievoorzitter Jan Breur was ook op de opening aanwezig. Zowel in een driewiels- als in een vierwielsscootmobiel waagde hij een tochtje door de oefentuin.

jan1 jan2 jan3 jan4 jan5

Foto's: Peter van de Rovaart

U bent hier