h

Vervroegde Dag van de Arbeid is 1 Aprilgrap

1 april 2011

Vervroegde Dag van de Arbeid is 1 Aprilgrap

De SP zou, vanwege de zondag, de Dag van de Arbeid een maandje eerder vieren. Op 1 april, in plaats van 1 mei. Dit nieuwsfeit heeft bij sommigen het vermoeden doen rijzen dat het hier om een 1 Aprilgrap gaat. Die mensen hebben gelijk.

gertensamson

“Het enige wat waar is van het bericht, is het feit dat het op 1 mei niet doorgaat. Op een zondag wordt de viering nu eenmaal slecht bezocht.” Aldus SP-afdelingsvoorzitter Marcel van Nieuwamerongen. “De rest is uit de duim gezogen.”

Dat geldt in het bijzonder voor de komt van de ‘Vlaamse Socialistenleider’ Gert Verhulst, die een lezing zou komen houden. Niet alleen komt de man niet, hij is ook nog eens geen ‘Socialistenleider’, maar het baasje van televisiehond Samson.

Van Nieuwamerongen: “Het feit dat je een sprekende hond hebt, maakt je nog niet tot Socialistenleider.”

Het is voor het eerst dat de Veenendaalse SP een 1 Aprilgrap uithaalt. Of dat vaker zal gebeuren is niet duidelijk. “Deze strapatz ontstond spontaan,” legt Van Nieuwamerongen uit. “Ik weet niet of we in een volgend jaar ook weer op iets origineels stuiten. Aan deze grap hebben we in ieder geval de nodige voorpret gehad; we zijn dus in ieder geval niet vies van een goede capriool.”

U bent hier