h

IVN ontzien bij bezuinigingen

27 mei 2011

IVN ontzien bij bezuinigingen

Het IVN kan opgelucht ademhalen. Stond de vereniging eerder nog dit jaar op de nominatie om stukbezuinigd te worden; die plannen zijn nu van de baan.

ivn
Foto: IVN Veenendaal - Rhenen

Dat staat in de kadernota, waarin het beleid voor het komende jaar staat uitgestippeld. Hierin zijn ook de grote bezuinigingen verwerkt, die de gemeente moet doen om rond te kunnen komen.

Voor die grote bezuinigingen is het afgelopen half jaar een speciale commissie in de gemeenteraad opgesteld. Elke partij heeft aangegeven waarop wel en niet (en hoeveel) er bezuinigd moest worden.

Burgemeester en Wethouders hebben de nodige bezuinigingstips overgenomen, waardoor de oorspronkelijke bezuinigsplannen iets zijn veranderd.

Op de Bibliotheek, muziekschool de Muzen, de Volksuniversiteit, theater De Lampegiet en de buurthuizen wil het College nog wel bezuinigen, maar minder dan in de oorspronkelijke plannen.

Het is echter niet ondenkbaar dat Veenendaal met nog meer bezuinigingen te maken zal krijgen. Als het Bestuursakkoord tussen het Rijk en de lagere overheden wordt aangenomen, zal Rutte een boel van zijn bezuinigingen op de gemeente afschuiven.

De SP is momenteel druk bezig om de Kadernota te bestuderen.

U bent hier