h

"Minderheidscollege versterkt duaal karakter gemeenteraad"

14 september 2011

"Minderheidscollege versterkt duaal karakter gemeenteraad"

Een minderheidscollege is voor de SP geen taboe. Eerder deze maand liet fractievoorzitter Jan Breur weten dit als een serieuze optie te beschouwen als er in 2014 33 raadszetels over 11 partijen verdeeld moeten worden - en een meerderheidscollege niet of nauwelijks te formeren is.

benw
Foto: veenendaal.nl

In radioprogramma 'Politiek Café' op Midland FM vond Breur gisteravond een medestander: SGP-raadslid Wim van Heteren. Van Heteren was samen met Breur te gast in het programma 'Politiek Café', gepresenteerd door Henk Andeweg.

"Doordat een minderheidscollege telkens op zoek moet gaan naar nieuwe meerderheden, ligt het primaat veel meer bij de gemeenteraad;" aldus Van Heteren. "Dit versterkt het duale karakter van het bestuur."

Behalve over een minderheidscollege, spraken Breur en Van Heteren over het Binnenveld en over het 'rare' fenomeen dat de Veense politiek soms is. Ook blikten ze terug op de Kadernota, waarin er een besluit is genomen over de grote bezuinigingen in Veenendaal.

U bent hier