h

Stenengooiers Palmen Grift aanpakken

10 september 2011

Stenengooiers Palmen Grift aanpakken

De laatste tijd zijn er bij de SP verschillende berichten binnengekomen over stenengooiers bij de Palmen Grift. Nietsvermoedende kanoërs worden hier bekogeld met puinsteen, brokken beton, et cetera.

De daders zijn veelal jongens die in deze buurt wonen. Omdat veel van hen nog geen twaalf jaar zijn, grijpt de politie niet in. Dat laat onverlet dat er vroeg of liet iemand ernstig letsel zou kunnen oplopen.

SP-fractievoorzitter Jan Breur vindt dat er snel iets gedaan moet worden aan deze situatie.

"De jongens en hun ouders moeten eens hartig worden toegesproken. Dit gedrag is ontoelaatbaar, en dat mogen deze jongens best weten." Aldus Breur. "Er zijn vast wel maatregelen denkbaar die passen bij de leeftijd en het gedrag van deze jongens."

Het ouderwetse 'pak rammel' is als pedagogische methode taboe in deze tijd. Maar een week lang elke middag strafregels schrijven op het gemeentehuis of politiebureau lijkt Breur een goed idee. En de ouders uiteraard op de hoogte stellen.

Breur: "We zijn tegenwoordig te bang geworden om 'foei' te zeggen. Hierdoor kan kattekwaad al gauw uitlopen tot ernstige incidenten, zoals het stenigen van kanoërs. Laten we alsjeblieft weer grenzen stellen - ook voor de jeugd."

U bent hier