h

SP-burgemeester in Renswoude?

13 oktober 2011

SP-burgemeester in Renswoude?

Er heeft een SP'er gereageerd op de vacante Burgemeesterspost in Renswoude. Hij of zij is een van de ruim twintig kandidaten die interesse in deze functie hebben getoond.

"We hebben geen idee wie het is," aldus Marcel van Nieuwamerongen; afdelingsvoorzitter van SP Veenendaal - waar Renswoude onder valt. "Maar we zijn razend benieuwd. Ik hoop dat de kandidaat zich nog bij ons zal melden."

Gezien het christelijk-conservatieve karakter van Renswoude, ligt het voor de hand de functie naar een kandidaat van een christelijke partij gaat. Toch zou een SP-burgemeester niet helemaal misstaan in Renswoude.

"De SP is de enige partij die de onafhankelijkheid van Renswoude sinds het begin heeft gesteund." Licht Van Nieuwamerongen toe. "Gelukkig draaiden ook andere partijen bij, en is het plan voor herindeling nu definitief van de baan. Mede door de SP."

Het is vrij ongebruikelijk dat een SP'er reageert op een dergelijke functie. Op dit moment zijn er (nog) geen burgemeesters van SP-huize. Maar wat niet is, kan nog komen...

U bent hier