h

Vernieuwde 'Dorp' geopend

7 november 2011

Vernieuwde 'Dorp' geopend

Het 'Dorp', in bestuurlijke taal het 'kernwinkelgebied' van Veenendaal genoemd, is afgelopen vrijdag en zaterdag feestelijk geopend met een tweedaags spektakel.

Op vrijdag legden Wethouder van Soest en dhr Ringenier van Roelofs Wegenbouw de laatste steen in de straat. Burgemeester Elzenga ontkurkte zaterdag, bij het openen van de markt, een fles champagne.

Twee vliegtuigjes met spandoek vlogen op vrijdag rond om bekendheid te geven aan het feest. Er was koopavond tot diep in de nacht. Om het spektakel compleet te maken, werden er ook licht- en lasershows gegeven.

"Je kunt je afvragen hoe realistisch de ambitie 'beste Binnenstad 2013' is," aldus SP-afdelingsvoorzitter Marcel van Nieuwamerongen, "maar het was een leuk feest. Dat mag best een keertje, maar we moeten er geen gewoonte van maken. Het kost ook wat!"

U bent hier