h

IW4 pakt de handschoen(en) op

8 december 2011

IW4 pakt de handschoen(en) op

Een doos vol werkhandschoenen, met daarop de handtekeningen van medewerkers bij IW4. Dat is het resultaat van de 'ketting van solidariteit' in Veenendaal.

emile

De actie is een landelijk initiatief van de SP, als protest tegen de bezuinigingen op onder andere Sociale Werkplaatsen, de Wajong en de WWB.

Aanstaande zaterdag, 10 december, worden alle verzamelde handtekeningen (uit heel Nederland) aangeboden aan staatssecretaris Paul de Krom. Dit gebeurt op de manifestatie 'Armoede Werkt Niet', georganiseerd door onder andere SP, PvdA en FNV.

Afdelingsvoorzitter Marcel van Nieuwamerongen is trots op het Veense resultaat. "Aan deze doos hadden we eigenlijk niet voldoende. En ook de flyers voor de manifestatie gingen als warme broodjes over de toonbank. Dat belooft wat, zaterdag."

U bent hier