h

Beatrix hervat werkzaamheden

5 maart 2012

Beatrix hervat werkzaamheden

Vanaf vandaag (maandag, 5 maart) hervat koningin Beatrix haar werkzaamheden. Na het ongeval van haar zoon Friso pakt ze nu de draad weer op. Dit laat de RVD weten.

koningin
Foto: parool.nl

Prins Friso is overgebracht naar een privé-kliniek in Londen. Deze is hoog aangeschreven op het gebied van neurologische revalidatie. Zijn toestand blijft vooralsnog onzeker.

Koninginnedag staat genoteerd op Beatrix' agenda. Dit wijst erop dat het koninklijke bezoek aan Rhenen en Veenendaal (vooralsnog) gewoon doorgaat.

Eerder hadden de gemeenten al laten weten gewoon door te gaan met de voorbereidingen. Op straat hield men echter rekening met afblazen of uitstel van het bezoek.

De afgelopen week uitten Oranjeverenigingen in heel Nederland de vraag of Koninginnedag wel door zou kunnen gaan. Zij gaven aan dat de wens van de koninklijke familie hierin leidend moest zijn.

SP-afdeling Veenendaal deelde dit standpunt; en doet dit nog.

"Dat Beatrix nu weer aan het werk gaat, verdient respect"; aldus afdelingsvoorzitter Marcel van Nieuwamerongen. "Maar het blijft voorop staan, dat de koninklijke familie zelf moet kunnen aangeven wat ze willen. Het blijven immers mensen."

U bent hier