h

Aanjaagmaatregelen: een vaag voorstel

10 mei 2012

Aanjaagmaatregelen: een vaag voorstel

Het College van Burgemeester en Wethouders heeft een voorstel gedaan waar niemand eigenlijk wat mee kan. De aanjaagmaatregelen voor instanties om de klappen van de 'Brede Heroverweging' op te vangen zijn vaag. Het beschikbaar gestelde bedrag van 50.000 euro is arbitrair. Het is maar de vraag of het voorstel besluitrijp is.

geld
Foto: ANP

De SP opende de discussie: er wordt gevraagd om een vaststelling dat de regels voldoende zijn. De partij vindt dat ze dat niet kan overzien, en is huiverig om die vaststelling voor haar rekening te nemen.

Anderen voegden daaraan toe dat de regels om in aanmerking te komen onrealistisch zijn, en dat het bedrag van 50.000 euro nergens op gebaseerd is. Dit werd erkent door Wethouder Verloop, die aangaf dat het inderdaad een willekeurig bedrag was om van de aanjaagmaatregelen geen open-einde-regeling te maken.

Hoewel de coalitiepartijen dit voorstel een kans willen geven, acht de oppositie het niet besluitrijp. Het raadspresidium zal zich buigen over de vraag of het voorstel klaar is om een besluit over te nemen.

U bent hier