h

Bouwdorp 2012 groot succes

18 augustus 2012

Bouwdorp 2012 groot succes

In de laatste week van de zomervakantie is er wederom in het stadspark een vierdaags Bouwdorp voor kinderen georganiseerd. Evenals voorgaande jaren was het Bouwdorp een groot succes.

De naam Bouwdorp verraad al dat er gebouwd werd. Kinderen konden hutten maken; dit jaar in het thema 'Olympisch Dorp'. Daarnaast werden verschillende activiteiten aangeboden.

SP-fractievoorzitter Jan Breur is vrijwilliger in het Bouwdorp-activiteitenteam, evenals ChristenUnie-raadslid Tineke Bette. Zij zetten hun beste beentje voor om de kinderen een leuke vier dagen te organiseren.

Zo leidde Breur een voetbalkooi-toernooi, waren er een Zumba-workshop, een talentenshow, films en verschillende spellen te beleven.

De week werd afgesloten met een prijsuitreiking. Burgemeester Elzenga rijkte de kromme, bronzen, zilveren en gouden spijkers uit; prijzen voor respectievelijk de grootste pechvogel en de mooiste hutten.

Een klein dompertje vond plaats op de dinsdag, toen na berichten van naderend onweer het terrein geevacueerd werd en de kinderen werden ondergebracht in de Korfbalzaal van SKF.
Ondanks dit, is Bouwdorp 2012 bijzonder geslaagd.

U bent hier