h

"Oma Toke" zoekt steun op gemeentehuis

13 januari 2013

"Oma Toke" zoekt steun op gemeentehuis

De Veenendaalse SP heeft het politieke jaar afgetrapt, door handtekeningen te verzamelen bij de eerste beeldvormende commissie van 2013. "Oma Toke", die met haar rolator naar het gemeentehuis was gekomen, vroeg politici en andere aanwezigen te tekenen voor behoud van de thuiszorg.

foto

"Oma Toke" en haar partij zullen de komende maand op verschillende plekken handtekeningen ophalen voor de thuiszorg. De actie is gericht tegen de kabinetsplannen, waarin het recht op huishoudelijke zorg komt te vervallen.

foto

De plannen zullen ertoe leiden dan thuiszorgmedewerkers op straat komen te staan. Ouderen en gehandicapten zullen niet de zorg en ondersteuning krijgen die ze nodig hebben, en hun naasten zullen overvraagd worden.

foto

Een van de raadsleden gaf tijdens een gesprek met "Oma Toke" aan voorstander te zijn van de kabinetsplannen. "Maar," vroeg "Oma Toke" bezorgd, "wie moet u dan later helpen, als u oud bent?"

foto foto

U bent hier