h

11 maart: politieke avond over huren

15 februari 2013

11 maart: politieke avond over huren

De SP organiseert op maandagavond 11 maart een politieke avond over volkshuisvesting en huren. In het bijzonder zal er worden ingegaan op de gevolgen van het Aswoensdagakkoord tussen het kabinet, D66, ChristenUnie en SGP. De avond vindt plaats in Brasserie ‘De Plantage’ aan de markt in Veenendaal. Aanvang 20:00u, inloop vanaf 19:30.

huren
Foto:andijkernieuws.net

Op woensdag 13 februari bereikte het Kabinet een akkoord met oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP over het woonbeleid. Dit akkoord werd dezelfde dag nog gekraakt door hoogleraren en veroorzaakte chaos op de hypotheekmarkt. Vooral starters wordt het moeilijk gemaakt, en ook huurders krijgen een forse klap.

“Voor mensen tot een inkomen van 43.000 zit er een huurverhoging van 6,5% aan te komen. Dat is nogal wat. Daarbij blijft de heffing voor de corporaties gewoon van kracht, en worden corporaties gedwongen om huurwoningen af te stoten.” Aldus de Veense SP-voorzitter Jan Breur, die de avond organiseert. “De grote vraag is dus, of het in de toekomst nog wel mogelijk is om aan een betaalbare huurwoning te komen. Reden genoeg om hierover een avond te organiseren.”

Op deze avond zal er een gastspreker uitleg geven over de gevolgen van het Aswoensdagakkoord. Tevens zal er aandacht worden geschonken aan de actie ‘huuralarm’ van de Woonbond. Daags na de politieke avond is er een manifestatie op het Plein in Den Haag (12 mrt, 12.00-14.00). Meer informatie hierover is te vinden op actiehuuralarm.nl

Politieke avond ‘Huren’
Maandag 11 maart, Brasserie ‘de Plantage’, Veenendaal. Aanvang 20:00u, inloop v.a. 19:30

Manifestatie ‘Huuralarm’ (Woonbond)
Dinsdag 12 maart, Plein, Den Haag. 12:00-14:00

U bent hier