h

PASSCHIER: "Behoud mogelijkheid kleine zaal"

25 februari 2013

PASSCHIER: "Behoud mogelijkheid kleine zaal"

Charlie Passchier leverde op dinsdag 12 februari haar eerste bijdrage in de raadscommissie als commissielid namens de SP. Ze bepleitte dat de plannen voor een kleine extra theaterzaal niet definitief van tafel zouden moeten, al adviseert het rapport van de gemeente negatief.

charlie

Uit contacten die de SP heeft met verschillende Veense amateurtheatergroepen, blijkt dat de behoefte voor een dergelijke zaal bestaat. De groepen wijken nu vaak uit naar andere plaatsen, zoals Ede, omdat er geen plaats in Veenendaal is voor opvoeringen. De Lampegiet is te duur.

Zolang er geen zicht op een kleine zaal is, wil de SP dat de groepen terecht kunnen in Cultuurcluster II, oftewel 'Het Spectrum', dat momenteel gebouwd wordt. Gebruik van de zaal daar zou dus niet exclusief moeten zijn voorbehouden aan 'De Muzen' en de Volksuniversiteit.

U bent hier