h

Boogh in actie voor dagbesteding

16 juni 2013

Boogh in actie voor dagbesteding

Veenendaal, juni 2013. De maand juni staat voor Boogh Veenendaal in het teken van actie. Dit, om politiek Den Haag inzicht te geven in de waarde van dagbesteding voor mensen met een beperking. In de plannen van het kabinet en in het zorgakkoord staat de dagbesteding onder druk; mogelijk zal deze op een haar na wegbezuinigd worden. Op 13 juni gaat de actie van Boogh Veenendaal van start.

boogh

Boogh is de specialist in het begeleiden, behandelen, trainen en re-integreren van mensen met niet-aangeboren hersenletsel, lichamelijke beperking en chronisch zieken.

De actie bestaat uit het opschrijven en verzamelen van verhalen over de dagbesteding. Waarin kenbaar wordt welke waarde dagbesteding heeft voor de doelgroep, hun familieleden en begeleiders. Dat kan zijn van een zinvolle invulling van de dag tot ruimte waarin een familielid kan deelnemen op de arbeidsmarkt of het maatschappelijk leven.

De actie is een initiatief van de cliƫntenraad van Boogh Veenendaal en wordt ondersteund door de SP. Gehoopt wordt, dat meer instanties voor dagbesteding ook dergelijke acties organiseren.

U bent hier