h

Brievenactie van Boogh gestart

24 juni 2013

Brievenactie van Boogh gestart

Op donderdag 13 juni is Boogh Veenendaal een brievenactie gestart. Boogh is gespecialiseerd in het begeleiden, behandelen, trainen en re-integreren van mensen met hersenletsel, een lichamelijk beperking of een chronische ziekte. Een van de diensten die Boogh biedt is dagbesteding. Het voortbestaan van de dagbesteding komt in het geding door de bezuinigingen in de langdurige zorg. Daarom is Boogh Veenendaal een brievenactie gestart. Cliënten, medewerkers en andere betrokkenen schrijven op wat de dagbesteding voor hen betekent. De brieven zullen worden aangeboden aan de Haagse politiek, als signaal dat dagbesteding beschikbaar moet blijven voor de mensen die het nodig hebben.

boogh1

Deze aftrap op 13 juni werd ingevuld met toespraken van de Veenendaalse SP-voorzitter Jan Breur en Boogh-regiomanager Petra Aalders. De cliëntenraad van Boogh Veenendaal deponeerde symbolisch de eerste brieven in de actiebus.

boogh1

“Met deze brieven laten jullie aan staatssecretaris Van Rijn, minister Schippers, premier Rutte en misschien wel de hele Haagse politiek zien dat dagbesteding geen overbodige luxe is,” sprak Jan Breur de mensen van Boogh toe. “Dit is een plek waar jullie sociale contacten hebben, lotgenoten spreken, elkaar helpen. Politiek Den Haag moet dat weten als ze over jullie toekomst beslissen.”

Petra Aalders bevestigde dat het belangrijk is dat Den Haag weet waar dagbesteding over gaat en dat ook zij haar best zal doen om de Haagse politici te overtuigen van het belang van dagbesteding. Ze maakte bekend dat ze in ieder geval al een afspraak heeft met SP-kamerlid Renske Leijten om bij Boogh Veenendaal op bezoek te komen.

Het is nog onduidelijk wat 'Den Haag' met de dagbesteding gaat doen; de plannen worden regelmatig gewijzigd. Constante factor in deze plannen is steeds een forse bezuiniging. Reden voor de cliëntenraad van Boogh om in actie te komen.

boogh1

De actie van Boogh beperkt zich niet alleen tot de locatie Veenendaal, maar strekt zich uit tot alle locaties van de stichting, waar dagbesteding wordt geboden aan mensen met niet-aangeboren hersenletsel. SP-afdeling Veenendaal ondersteunt de actie. Gehoopt wordt dat ook andere aanbieders van dagbesteding aanhaken bij deze actie.

U bent hier