h

Geen RECLAMEBELASTING in aanloopgebieden

21 juni 2013

Geen RECLAMEBELASTING in aanloopgebieden

Er is geen draagvlak voor het behoud van reclamebelasting in de aanloopstraten van het Kernwinkelgebied. Dat bleek eerder dit jaar uit een onderzoek van de SP hierover. Het ondernemersfonds deelt deze conclusie, zo blijkt uit de door hen uitgevoerde evaluatie. Als gevolg hiervan worden de ondernemers in deze straten uitgesloten van het reclamebelastinggebied.

De gemeente Veenendaal heft een reclamebelasting in het kernwinkelgebied en op de bedrijventerreinen, en financiert hiermee het Ondernemersfonds dat zo collectieve zaken van de ondernemers uitvoert. Te denken valt aan een WiFi-netwerk, duurzaamheidsprojecten, beveiliging, en promo-activiteiten.

Ondernemers in de Achterkerkstraat, Fluitersstraat, Beatrixstraat, Verlaat, Prins Bernhardlaan en Zandstraat vielen ook onder het regime van de reclamebelasting. Zij betaalden het volle pond, maar kregen hier nauwelijks wat van terug.
Wel de lasten, maar niet de lusten dus.

Deze straten zullen dus voortaan geen reclamebelasting meer hoeven te betalen. Daarmee wordt de wens van hen en van de SP werkelijkheid.

De SP heeft nog wel zorgen over paramedische bedrijven, zoals fysiotherapeuten. Die zullen echt geen 'klant' meer krijgen door een Sinterklaasoptocht, maar worden nog niet uitgesloten van de reclamebelasting.
De volgende missie van de SP, is om ook voor hen de lasten terug te brengen.

U bent hier