h

Bouwmeester treedt af

18 december 2013

Bouwmeester treedt af

Hans Bouwmeester (Lokaal Veenendaal; o.a. WMO, Cultuur) heeft zijn functie als wethouder neergelegd. Zijn partij heeft zich teruggetrokken uit de coalitie, vanwege het dreigende verdwijnen van Escape.

De SP is verrast door deze ontwikkeling. Fractievoorzitter Jan Breur: "Voor Bouwmeester persoonlijk is het natuurlijk een drama. Op dat vlak heeft hij ons medeleven. Hoewel deze dingen er soms ook bij horen, is het een van de minder mooie kanten van het politieke leven."

Bouwmeester laat het college wel een ingewikkelde politieke erfenis na: de decentralisatie van het sociale domein, de volkomen uit de hand gelopen aanbesteding van welzijn en de op handen zijnde sluiting van Escape.

Breur: "Dat is een strijd die hoe dan ook uitgevochten moet worden. Het is jammer dat we Bouwmeester hiervoor niet meer ter verantwoording kunnen roepen, maar de rest van het college zit nog wel. Dan vechten we het wel met hen uit; politiek is in dat opzicht nooit persoonlijk."

Reactie toevoegen

U bent hier