h

Veenendalers demonstreren voor meer koopkracht en echte banen

1 december 2013

Veenendalers demonstreren voor meer koopkracht en echte banen

Naar schatting waren er tussen de 9 en de 10 duizend mensen op de been op de grote FNV-demonstratie in Utrecht. Onder hen was in ieder geval een groep Veenendalers die opkwam voor Meer Koopkracht & Echte Banen.

 

SP-afdeling Veenendaal had een oproep gedaan om gezamenlijk af te reizen naar Utrecht en daar mee te lopen in de protestmars. De sfeer zat er goed in; voor sommigen was het voor het eerst dat ze meededen in zo'n massale demonstratie, anderen waren 'geharde actieveteranen'.

FNV voorzitter Ton Heerts zei over de manifestatie: "Dit is een veelbelovende start. Het is heel inspirerend om zoveel actieve leden te ontmoeten die er met elkaar iets van willen maken en met elkaar bespreken hoe ze hun eisen voor koopkracht en echte banen kracht gaan bijzetten."

Heerts gaf een duidelijke boodschap mee aan vicepremier Asscher, die namens het kabinet aanwezig was: "Stop met die enorme bezuinigingen die ervoor zorgen dat mensen hun baan kwijt raken en steeds minder koopkracht hebben. Stop met het plan om mensen in de bijstand werk aan te bieden, dat voorheen betaald werd. Investeer in mensen, zodat ze weer vertrouwen krijgen. Dan durven ze weer te besteden, en komt de economie weer op gang"

Onder de Veenendalers zat de sfeer er goed in. Een oud actievoerdersgrapje ("Hoe laat is het?" - "Solidaritijd") kwam herhaaldelijk voorbij. Er werd veel gepraat; het meezingen en -scanderen was er wat minder bij.
Verderop in de massa liepen SP-Kamerleden Paul Ulenbelt, Sadet Karabulut, Nine Kooiman, Arnold Merkies, Jasper van Dijk en SP-leider Emile Roemer mee.

Deze demonstratie was het begin van langlopende campagne voor meer koopkracht en echte banen. Meer demonstraties zullen volgen. SP Veenendaal zal hier zeker weer bij aanwezig zijn. Lijsttrekker Jan Breur: "De strijd is nog lang niet gestreden. Wij moeten opkomen voor de koopkracht van alle mensen. Alleen zo komen we de crisis uit..."

z i e   o o k :

Reactie toevoegen

U bent hier