h

De 'hooligans' van het amateurkunstfestival

4 februari 2014

De 'hooligans' van het amateurkunstfestival

Het was een opvallende verschijning; de groep cultuurliefhebbers die afgelopen zaterdag door het dorp trok. Ze promootten het Amateurkunstfestival, dat dit weekend plaatsvindt op verschillende plekken in't Veen. In deze bonte stoet bevond zich SP-fractievoorzitter Jan Breur.

Het heeft nogal wat voeten in de aarde gehad om toestemming te krijgen voor deze promotie-optocht. Volgens 'reisleider' Jaap Pilon hield de organisatie zich niet helemaal aan de vergunning, en maakten hij en de deelnemers van deze parade zich schuldig aan 'burgerlijke ongehoorzaamheid'. Hij noemde de stoet liefkozend de 'hooligans' van het amateurkunstfestival.

Breur beging deze burgerlijke ongehoorzaamheid maar wat graag: "Cultuur is in Veenendaal altijd een ondergeschoven kindje geweest. Ik help graag een handje mee om het meer in de spotlights te plaatsen."

  • AMATEURKUNSTFESTIVAL
    8 en 9 februari 2014
FOTO'S: Jaap Pilon

Reactie toevoegen

U bent hier