h

College doet te weinig voor ondernemers

3 maart 2014

College doet te weinig voor ondernemers

Het college (ChristenUnie, VVD, SGP) doet te weinig voor ondernemers; zo betoogde SP-lijsttrekker Jan Breur maandag 3 maart op het verkiezingsdebat van Bedrijvenkring Veenendaal in het bedrijfsrestaurant van IW4.

Veel van de procedures zijn erg stroperig en het college handelt teveel vanuit een positie van 'kan niet', in plaats van samen met ondernemers op te trekken.

Als voorbeeld hiervan gaf Breur de parkeertarieven in het centrum. Ondanks het feit dat de ondernemers daar graag meedenken om het centrum - inclusief parkeertarieven - aantrekkelijk te houden, kiest het college er eenzijdig voor de tarieven enkel te verhogen.

Ook bij de invoering van de reclamebelasting is onvoldoende maatwerk geleverd.

Daarnaast betoogde Breur dat ondernemers ook nog een leven buiten de zaak hebben. Ze hebben baat bij een rijk cultureel aanbod, voldoende sport, goede zorg wanneer ze dat nodig hebben en optimaal onderwijs voor hun kinderen. Juist dit zijn zaken waarop het college de afgelopen jaren fors op bezuinigd heeft.

De SP pleit juist voor een goed voorzieningenniveau. Dit helpt Veenendaal aan een gunstig vestigingsklimaat en maakt dat het goed toeven is. Voor ondernemers en alle andere Veenendalers.

 

Reactie toevoegen

U bent hier