h

Laatste campagneweekend: goede sfeer

17 maart 2014

Laatste campagneweekend: goede sfeer

Aanstaande woensdag, 19 maart, zijn er gemeenteraadsverkiezingen. In de afgelopen tijd hebben de verschillende Veense politieke partijen hun beste beentje voorgezet om 'de kiezer' te overtuigen. Zo ook de SP. In het laatste weekend zat de sfeer er goed in...

De partij was actief in de wijk, op de markt en vanaf een kraam in de Hoofdstraat. Vanaf hier werden de beroemde schuursponsjes, cadeautasjes, frisbees, sleutelhangers met winkelwagenmunt, stickers, ballonnen en snoeptomaatjes uitgedeeld. Maar natuurlijk ook veel informatie verstrekt en gesprekken gevoerd.

Uit de gesprekken bleek, dat de SP veel sympathie geniet onder de Veense bevolking. Veel mensen zeiden toe op de SP te gaan stemmen. De standpunten blijken bijzonder aan te spreken.

"Mijn vriendin werkt in een winkel; die wil ook wel eens een dagje vrij", "jullie zijn de enige die dagbesteding noemen", "de SP steekt haar nek uit voor de mensen van IW4"; luidden een aantal reacties.

Ook meldden zich mensen die afhankelijk zijn van huishoudelijke ondersteuning, die deels wegbezuingd wordt. De SP heeft een enquete lopen om deze problematiek in kaart te brengen en aan de kaak te stellen.

Al met al vestigen veel mensen hun vertrouwen op de SP voor een beter, 100% sociaal Veenendaal. Toch zijn er ook veel mensen teleurgesteld in de politiek als geheel. Afdelingsvoorzitter Baukje Hiemstra roept deze mensen in een column op om toch te gaan stemmen: "Wie zwijgt stemt toe.  Stem daarom op een partij waar u 20 maart ook nog wat aan hebt. En dat is wat ons betreft SP. 100% sociaal."

Reactie toevoegen

U bent hier