h

Raad verkiest zitcomfort boven slachtofferhulp en Escape

4 maart 2014

Raad verkiest zitcomfort boven slachtofferhulp en Escape

Waren alle partijen in februari nog onthutst over het vervallen van subsidie voor slachtofferhulp - zo zeiden zij op de wijkavond in SamSam (foto, 3 feb. j.l.); een voorstel van de SP om dat voor de komende twee jaar te repareren vond geen steun bij de anderen.

Afgelopen donderdag sprak de gemeenteraad over de besteding van het 'stoelenbudget'; een geldpot van maarliefst 2,75 ton voor nieuw meubilair en geluidsapparatuur in de raadszaal. Een belachelijk hoog bedrag, vindt de SP, dat een tegenvoorstel indiende.

Voor het 'stoelenbudget' kun je een hoekwoning met 7 kamers, tuin en garage, 286 m2 perceeloppervlak aan de Rembrandtlaan kopen ~ een gastronomisch bedrag dus, dat ook voor nuttiger doeleinden kan worden aangewend.

SP-fractievoorzitter Jan Breur diende een voorstel in om een deel te gebruiken om Slachtofferhulp nog twee jaar extra vooruit te helpen, en een deel te gebruiken voor een doorstartsubsidie voor Escape dat nu op z'n gat ligt.

Daarbij wilde hij de aanschaf van het nieuwe meubilair nog minstens een jaar uitstellen. Het spul dat er nu staat doet het immers nog prima. Volgend jaar kan de raad altijd nog kijken of het dan nog wel nodig is - en hoeveel er dan eventueel aan uitgegeven mag worden.

Breur's tegenvoorstel kreeg geen steun van de andere partijen. Een voorstel van (o.a.) GroenLinks dat het budget intact hield, maar uitstel voor onbepaalde tijd vroeg, kreeg steun van de SP als 'next best' - maar ook hiervoor was geen meerderheid.

Met dank aan - met name - coalitiepartijen ChristenUnie, VVD en SGP, heeft de raad WEL ingestemd met de besteding van 2,75 ton aan meubilair. Zitcomfort gaat deze partijen kennelijk voor slachtofferhulp en cultuur.

Wie het niet eens is met deze besteding, kan onder andere zijn of haar stem laten horen bij de manifestatie 'Cultuur en Jongeren'. Aanstaande zaterdag; 14.00u; Horecaplein Veenendaal (voor Escape).

Reactie toevoegen

U bent hier