h

Van der Bij: "Laat cultuur spreken!"

13 maart 2014

Van der Bij: "Laat cultuur spreken!"

"Er wordt jaarlijks 20.000 euro in promotie van het winkelcentrum gestoken, met de boodschap dat we winkels hebben. Een bruisend cultureel klimaat is veel betere promotie. Dus schrap het promotiebudget en laat cultuur spreken!" Dit zei SP-kandidaat Sietse van der Bij op het debat dat Cultureel Cafe op woensdag 12 maart organiseerde in het Spectrum.

Ook gaf hij aan dat de 'grote 5' culturele instellingen nog dit jaar met een gezamenlijk plan moeten komen. Er hangt wat de SP niet het stopzetten van de subsidie aan vast, maar de trein die met de 'Brede Heroverwegingen' (grote bezuinigsoperatie) is in werking gezet rijdt wel verder. Ze zullen het dus wel moeten doen met wat ze toebedeeld krijgen ~ dus dan kunnen ze maar beter zorgen daarop ingespeeld te zijn.

Daarmee is overigens niet gezegd dat de SP achter d bezuinigingen staat. Wat de SP betreft is de bodem bereikt: "Niet verder bezuinigen", zei Van der Bij's teamgenoot Charlie Passchier. Als er enigszins ruimte voor is, moet er juist weer geinvesteerd worden in cultuur.

Tevens zei Passchier, reagerend op een stelling, dat lezen erg belangrijk zal blijven, en dat de bibliotheek vooral niet de boeken naar de achtergrond moet schuiven. Ook brak ze een lans voor Escape: door de sluiting zijn zo'n vijfentwintig trouwe vrijwilligers op straat zijn komen te staan. Passchier: "Als de gemeente serieus meent dat ze vrijwilligers zo hoog in het vaandel heeft staan, moet ze niet vrijwilligerswerk afpakken van toegeweide jongeren!"

Reactie toevoegen

U bent hier