h

Opkikkertje voor IW4 op Dag van de Arbeid

1 mei 2014

Opkikkertje voor IW4 op Dag van de Arbeid

1 mei is traditiegetrouw de Dag van de Arbeid; een internationale feestdag voor vakbewegingen en linkse politieke partijen. SP-afdeling Veenendaal gaf hier dit jaar invulling aan, door de werknemers van IW4 bij de poort op te wachten en hen een presentje te overhandigen.

Het presentje bestaat uit een kaartje, waarbij een 'Opkikker', in de vorm van een portiezakje tomatensoep was toegevoegd.

Door de forse bezuinigingen op de sociale werkplaats - als onderdeel van de participatiewet - dreigen veel mensen hun beschermde werkplek te verliezen. De SP maakt zich hard voor zinvol werk en een fatsoenlijk loon voor alle mensen.

"Het kabinet Rutte maakt mensen met een arbeidsbeperking tot kinderen van de rekening," aldus afdelingsvoorzitter Baukje Hiemstra. "Met alle veranderingen die al zijn doorgevoerd de laatste jaren, en die er nog zitten aan te komen, kunnen deze mensen wel een opkikkertje gebruiken."

Reacties

leuke foto's

Reactie toevoegen

U bent hier